5. Szoftverek

Kereskedelmi programok

Tartalom

  kereskedelmi programok

  Most nézzünk egy példát, hogy az egész jól érthető legyen: Amikor a szövegszerkesztő programban alkalmazói szoftver egy dokumentum megnyitását kezdeményezed, akkor a program ezt az igényt továbbítja az operációs rendszer rendszerszoftver felé.

  A rendszerszoftver átkódolva ugyancsak továbbadja a kérést a BIOS alapszoftver számára, ami a háttértár megfelelő szektoraiból kiolvassa a szükséges fájl darabjait. A szoftvereket lehet csoportosítani az alapján is, hogy milyen kereskedelmi kategóriába esnek: Kereskedelmi szoftverek: használatuk csak a megvásárlásukkal lehetséges.

  kereskedelmi programok

  A korlátozás a következőkben nyilvánulhat meg: korlátozott kereskedelmi programok, lekorlátozott funkciók egyes funkciók nem használhatóaka szoftverrel készített termék nem bocsájtható kereskedelmi forgalomba, stb. Példák: Total Commander, ACDSee Adware-ek és a Spyware-ek: azaz más néven reklámprogramok és kémprogramok Freeware-ek: Szerzői jog által védett szoftver, viszont ingyenesen és tetszőlegesen hosszú ideig használható.

  A felhasználási módja gyakran korlátozott, például otthoni, nemkereskedelmi vagy tudományos használatra. Példák: Linux, Firefox, Google Chrome források:.

  kereskedelmi programok